RAPORTTIA KEVÄTJUHLASTA

osa 1

UUTTA: Tästä Kevatjuhla -jutun toiseen osaan!Salin täydeltä kevätjuhlatunnelmaa ja rockin hienointa hehkua!


Uusi yhdistelmä, vanhat ystävät - Kikka ja Pojat Tulee... :
Afa Lahti, Kikka Laitinen, Hipsu vainionpää, Juke Koskelainen


Rock, runo ja rakkaus... Toukokuun viimeisenä launtaina 29.5.2010 oli meidän vanhalla kansakoululla Valkeakosken Sorrilan koululla mukava poikkitaiteellinen tapahtuma. Rento kevätjuhlahenki ja teemana oli 5-kymppiset entiset nuorisomuusikot... historia ja tämä päivä!

Maineekkaassa Sorrilan koulun juhlasalissa pidettiin siis Velmun pitkäaikaisen puheenjohtajan ja perustajajäsenen Ari Lahden ”Afa 50v”-iltamat: Kaikkien - koko kansan - kevätjuhla -teemalla. Ohjelmana on Afa & his good aged Friends, eli hämäläisittäin sanottuna: Afa ja sen hyvänikäiset Ystävät. Eli viiskymppisistä entisistä nuorisorokkareista on kyse, lisäksi mukana oli nuorempiakin lahjakkuuksia varmistamassa ikiaikaisen kulttuurin jatkumista…

Esiintyjälista oli vankka: Vesa Haltsonen s.1960 (vuoden 2009 yleisönsuosikki teattereiden miesnäyttelijöistä! ja velmulainen), Kikka Laitinen s.1960 (niin ikään alkuperäisiä velmulaisia, mittavan uran tehnyt naisrokkari, kirjoittaa lauluja nykyään maamme eturivin tähdille), Emilia Pokkinen (kuuluisa naisnäyttelijä teatterista, televisiosta ja elokuvasta, mestarillista runonlausuntaa!), lisäksi kevätjuhlaosuudessa korkeatasoista musiikkia kitaralla ja viululla - Antti Mäkelä & Eveleen Olsen, Irwinin Lapset, Pojat Tulee, Cavern orc, Vesa Haltsonen Group, Wf-blues jne jne. yhtyeissä soittelee useat 1960 syntyneet, tänä vuonna 50 vuotta täyttävät, em. mainittujen lisäksi mm. Harri Hyytinen, Rauno Helle, Jukka Koskelainen, Ari Lahti, Harri Blomster, Esko Aatila jne. Koko tapahtuman taustajoukkoja johti niin ikään 50 vuoden kunnioitettavan iän saavuttanut Velmu-sihteeri, Anne Mäki-Kauppila ja Tuomo Hemminki (niin ikään 50 samana vuonna) juontajana oli paikallaan. Kaikille Kevätjuhlaan osallistuneille suurkiitos onnistuneen tapahtuman luomisesta, kaikilla oli siihen oma erityinen panoksensa! Taustajoukoista mainittakoon vielä Tomppa Rantala (MBP-production)joukkoineen loistavan äänentoiston ja upeiden valojen hoidosta, Terhi Käpyaho lavastuksen ja koristelun luomisesta, Sari Piirisen tiimille catering-puolesta jne. Lista olisi lähes loputon, mutta ei kiittäminen tähän lopu, eikä pelkällä kiitoskella olla toisaalta tätä kaikkea kuittaamassakaan...Tapahtuman taiteellinen tuottaja Ari Lahti kertoo:

Meidän monien ensimmäinen opinahjo tarjosi hyvät puitteet aloittaa juhla Suvivirrellä. Siitä jatkoimme hyvinkin korkeatasoisella ohjelmalla, jonka olimme ystävieni kanssa tuottaneet, joukossa muutamia esittäväntaiteen ammattilaisia, jotka tarjosivat iloksemme monenlaisia elämyksiä. Ohjelmassa oli mukana myös lahjakkaita nuoremman polven edustajia. Me monet ikä-ikiteinit toimme monin tavoin värikkään panoksemme riemukkaaseen kevätjuhlaamme.

Näissä syntymäpäiväiltamissa, kevätjuhlassamme, oli kaksi osaa. Ensimmäinen osista sisälsi enemmän ns. perinteistä kevätjuhlaohjelmaa ja musiikkia konserttimuotoisena ja toisessa osassa rokkailtiin sitten eri kokoonpanoilla!

 

 

Tapahtumista, Velmu-klubeista ja konserteista päivittyy ennakkotietoa Tapahtumat-osioon!

Velmun klubitoiminta kausi- ja projektiluonteista. Tiedustelut sähköpostilla:

velmu79 @ gmail.com

Valkeakosken elävänmusiikin yhdistys Velmu-79

Seuraa päivittyviä tiedotteita!